Tvari žvejyba ir jos poveikis aplinkai

Nors bet kokia žvejyba gali turėti tam tikrą poveikį aplinkai, galite sumažinti savo pėdsaką naudodamiesi šiais paprastais patarimais, kaip pasirinkti tvaresnę žvejybos įrangą.

TVARI ŽVEJYBINĖ ĮRANGA

Siekdami užtikrinti, kad žvejyba ir toliau klestėtų, daugelis žvejų imasi veiksmų, kad išsaugotų savo mėgstamas vietas ir žuvies rūšis. Tai gali reikšti, kad reikia laikytis taisyklių, kad būtų išvengta perteklinės žvejybos, pvz., tam tikru metų laiku vengiant gaudyti tam tikrų rūšių žuvų ar naudoti tvaresnius žvejybos įrankius.

Kalbant apie ekologiškus žvejybos įrankius, šiandien rinkoje yra vis daugiau galimybių. Štai keletas populiarių pasirinkimų, kuriuos reikia apsvarstyti:

Ekologiški žūklės masalai: Vienas geriausių būdų, kaip praktikuoti tvarią žvejybą, yra naudoti biologiškai skaidomus žvejybos masalus. Kadangi guma nesuyra nei vandenyje, nei žuvies skrandyje, geras pakaitalas yra biologiškai skaidus plastikas, kuris laikui bėgant ištirps. Papildomas šių ekologiškų variantų privalumas yra tas, kad minkštus masalus galima gaminti visų spalvų ir dizainų.

Ekologinės žvejybos svoriai: Švinas yra toksiškas ne tik žmonėms, bet ir pavojingas žuvims, sukeliantis fizinius ir elgesio pokyčius. Štai kodėl daugelis gamintojų šiandien gamina iš saugesnių medžiagų pagamintus svorius, kurie sukels mažiau žalos. Kai kurie įprasti netoksiškų svarelių pakaitalai yra žalvaris, plienas, volframas arba alavas. Atminkite, kad nors šie variantai gali būti šiek tiek brangesni nei švininiai masalai, nauda yra didesnė už išlaidas.

Ekologiškas žvejybos valas: Kaip ir masalai, šiandien žvejai gali rinktis biologiškai skaidų vienagijį valą, kuris greičiau genda, tačiau vis tiek pasižymi tokiomis pat savybėmis kaip ir įprastas valas.

Kiti ekologiški žvejybos reikmenys ir įranga: Žvejai šiais laikais turi keletą kitų ekologiškų variantų. Pavyzdžiui, kai renkatės kabliukus, vietoj J formos kabliukų rinkitės apskritus, kad sumažintumėte padarytą žalą žuvei, jei treniruojatės pagauti ir paleisti. Kai renkatės kitą įrangą, pvz., krepšius ar dėžes, ieškokite tų, kurie pagaminti iš perdirbtų medžiagų.

EKOLOGIŠKAS ŽVEJOJIMAS

Be žvejybos įrankių, yra ir kitų būdų, kaip praktikuoti ekologišką žvejybą. Jei pagaunate ir paleidžiate, renkatės apskritus kabliukus ar naudojate ekologiškus žvejybos masalus, padidinate žuvies tikimybę išgyventi.

Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į aplinką. Pasiimkite šiukšles, kad žuvys ir kiti laukiniai gyvūnai neėstų arba nepakliūtų į jas. Jei plaukiate valtimi, apsvarstykite galimybę irkluoti, o ne naudoti motorizuotą valtį. Jei plaukiate motorine valtimi, būkite atsargūs, kad neišsilietų kuras.

Parašykite komentarą